I’m back (to my dark-blackened-old site)

September 22, 2006

Finally, my old data restored and i managed to make it up in my new domain rizahnst.org. I wiill leave this blog alone after this, it must be a great experience to use this blog with wp 2 engine. Well, i plan to upgrade my old blog to this version of wp, which is fortunately with akismet is so good to handle spam.

To you my friends, gentle readers, peoples jumped here by search engine nor anybodies who lost here, i moved to rizahnst.org. I will leave rizahnst.afraid.org referenced to this blog to remember how important it in my cyber life and as a key for you if you want to reach me since i am moved to new domain. It was a lot of sad and fun memories with it. Unforgettable!

Iklan

It’s a rainy day

September 15, 2006

pagi ini di medan hujan gerimis, lumayan dingin. Beberapa hari ini emang dah hujan aja di medan, well, the rainy day is coming…

while we are in september, my memories flying back and flashing a song, November Rain, its such a long, since last time i hear that song, a slashing song…

captured from gweather 2.12.3, id localized.


Welcome back cdnix…!

September 14, 2006

Its such a months ago after cdnix gone grounded, now i announce you that cdnix is back, with same face and aim, fortunately one think i want to inform you that we will serve you with a new payment method, yes, you can pay the invoice after you receive the package, but, it will be in Indonesia only.

So, if you need a copy of *nix cd, you better try us… You have been warned ! 🙂


Dari Evolution ke Thunderbird

September 1, 2006

Awalnya aku memang menggunakan Mozilla-Thunderbird sebagai mail client di desktop (linux), tapi semenjak pindah ke nexenta (opensolaris + ubuntu), saya mulai mengenal Evolution dan menggunakannya sehari hari, tapi semenjak koneksi menggunakan port 25 di blokir oleh yang punya router dan ternyata Evolution (entah mengapa) tidak bisa menggunakan TLS untuk sambungan smtp, saya akhirnya kembali ke Mozilla-Thunderbird.

Evolution dan Mozilla-Thunderbird.

Baca entri selengkapnya »


Okey, PLN you SUCK!

Agustus 23, 2006

Well, yes… beberapa hari ini kembali lagi tradisi pemadaman listrik secara bergilir diberlakukan di kota medan dan sekitarnya oleh PLN. Kebetulan di kantor dapat jatah sekitar 4 s.d 5 jam perhari. Entah napa kembali lagi ada pemadaman bergilir ini, kemarin yang aku tau katanya seh mesin dieselnya lagi dalam perawatan rutin tapi untuk yang kali ini gak tau ntah apa penyebab putus aliran listriknya, kemungkinan seh krisis bbm. Memang seh ada UPS yang bisa bertahan sampai berjam-jam, tapi komp ku gak boleh masuk ups, soalnya para server jauh lebih penting, memang seh ada mesin genset diesel sendiri, tapi kebetulan juga lagi dalam perawatan, jadi, hasilnya adalah setengah harian yang tidak produktif, untuk mengisi waktu yang kosong, aku baca koran, kalo gak, tidur, yes it’s pretty simple!

Selain itu ada beberapa perkembangan terbaru mengenai bweb, beberapa hari ini aku kembali mulai aktif membantu mereka, sempat juga seh ditawarkan pekerjaan penuh untuk mereka, tapi harus langsung ke kantornya di Jakarta, seperti nya untuk saat ini bukan suatu pilihan, aku gak mau. Akhirnya, sepertinya akan kembali lagi seperti sebelumnya, kerja remote, yess.. i like it, tapi penawaran rincian nya belum lagi jelas dan mungkin masih ada yang harus diperjelas lagi, karena sekarang smuanya masih belum jelas, lagian tadi pas lagi ngomong-ngomong dengan mereka via ym tiba-tiba mati lampu, ya udah lah lengkap lah segalanya…

Baca entri selengkapnya »


Selamat Ulang Tahun Kemerdekaan RI

Agustus 18, 2006

Sudah 61 tahun usia proklamasi kemerdekaan Republik Indonesia, baik dan buruk silih berganti mengisi kemerdekaan ini… sebagai harapan, tentunya selalu ingin yang baik.

Indonesia Jaya !

gambar bersumber dari http://www.wasantara.net.id


A cornered beast can become more dangerous…

Agustus 12, 2006

Three weeks after launching massive air strikes on Lebanon and attempting several ground offensives, the Terrorist State of Israeli apartheid state has failed to achieve any tangible military results. But the widespread destruction it has wreaked has generated world outrage!!

The continued opposition by the lightly armed but highly organised Hezbollah has shown the world that Israel, even with its endless supply of Criminal Bush high-tech weapons, is no longer invincible. But this hated proxy for U.S. imperialism is very murderous. It has called up thousands of additional troops and is intensifying its offensive using U.S.-supplied tanks, planes, armored earth movers and bunker-buster bombs. This ruthless all-out war, which is against both the Lebanese and Palestinian people, is not due to the capture of one Israeli soldier in Gaza or two in Lebanon, as Tel Aviv says. Nor was the massacre perpetrated by Zionist missiles in the Lebanese town of Qana due to a targeting error or faulty intelligence on the part of the Israeli command.
Baca entri selengkapnya »